Referenties

Op 6 oktober verzorgde Richard bij ons een Workshop lucht dirigeren op onze teammiddag voor trajectcoaches.
Hij zette meteen een goede sfeer neer met zijn muziek en voorkomen.
Binnen de kortste tijd ging iedereen actief mee doen.
Het thema leiden en geleid worden kwam in groepen en individueel aanbod.
Ik raad iedereen aan dit voor z'n team in te zetten om even met z'n alle in een goede energie te komen.
Lia Kloes, Teamleider trajectteam Roads

 

Met een internationaal gezelschap mogen genieten van een middag met muziek en luchtdirigeren in Het Concertgebouw. Als IT-bedrijf ben je vaak bezig met cijfers en bits&bytes , dan is het extra leuk om te zien hoe collega’s onderling plezier en ontspanning kunnen ervaren door buiten hun comfortzone te treden. Dit alles onder de bezielende leiding van Richard.
Boris Maltha,  Sales Manager Unisys

 

Op het congres "Ondernemen met de ziel" heb ik een workshop luchtdirigeren gevolgd van de bevlogen dirigent, Richard. Het was heerlijk om je na een congres dag even uit te leven. Al vrij snel gingen we van start, uit je comfortzone. We mochten een solo opera zingen tot aan een heel orkest dirigeren. Heerlijk ontwapenend om iedereen zo los te zien gaan. En je kan het altijd, met weinig middelen en ruimte doen! Een aanrader.
Ingrid Wilbrink, IPS Jobcoach bij Vip Amsterdam

 

"Wegens groot succes hebben we ook in 2014 Richard uitgenodigd om te komen luchtdirigeren op de stand van Het Concertgebouw tijdens de Uitmarkt. Dit om te benadrukken dat Het Concertgebouw voor iedereen is die van muziek houdt. Op gepassioneerde wijze weet hij bezoekers van de Uitmarkt mee te nemen, uit te dagen en te laten dirigeren op de melodieën van klassieke muziek zodat ze zich voor even dirigent in Het Concertgebouw voelen. Een unieke ervaring en zoals een van de bezoekers zei: 'Il est formidable!'.”
Ellen Fronik,  Hoofd Communicatie Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

 

"Richard was een geweldig intermezzo van een fantastische managementdag. Heerlijk om je collega’s rustig te zien starten en losgeslagen te zien eindigen. Richard geeft je net dat zetje om over het randje te gaan. Inspirerend maar besef je goed dat je na afloop van zo’n sessie nooit meer rustig zittend naar klassieke muziek kunt luisteren!" 
Bas van der Veldt, CEO AFAS ERP Software

 

 “De workshop luchtdirigeren van Richard van Roessel is werkelijk een fantastische belevenis! Het is eerst wat onwennig, maar als je je daarna overgeeft kun je niet meer anders dan genieten, ontspannen en heel veel lachen!! Een aanrader dus!”
Wendy Huurdeman,  Acht! Coaching, Amsterdam

 

"Ik weet het nog goed. Een beetje onwennig stond ik op een mooie zomeravond te luchtdirigeren in het Vondelpark. Het voelde een beetje naakt. Maar toen ik de schroom van me af gooide, was het geweldig. Ik heb nog drie dagen in het wilde weg lopen dirigeren. Ik was niet meer te stoppen." 
Kik Eveleens, zakelijk leider Festival Classique, Den Haag

 

“Dirigent zijn van je eigen leven, dat is de doelstelling die wij hebben met de training Geef Je Leven Richting! Daarom hebben we aan Richard gevraagd een workshop luchtdirigeren te verzorgen. Met bevlogenheid en enthousiasme heeft  Richard een mooie, ervaringsgerichte workshop neergezet, die qua klank en kleur heel goed aansloot bij de trainingsinhoud.”
Sylvia van Opijnen, Bezieling in Bedrijf , Leiderschapscoach

 

“Overbekende muziek klinkt als nieuw als je luisteren combineert met luchtdirigeren, je weet niet wat je hoort.”
Guust Meijers, Hoofd Talencentrum Universiteit van Tilburg

 

“Ik heb een goede ervaring met Maestroclass. Richard verdiept zich in de organisatie en de plek waar hij komt te werken. Hij zorgt er zelf voor dat datgene dat hij nodig heeft om een workshop tot een succes te maken aanwezig is."
Janneke Kolijn,  algemeen adjunct directeur Stichting Proceon, Hilversum

 

 “Ik heb Maestroclass met een korte workshop in actie gezien tijdens onze training Geef Je Leven Richting.Het was een perfecte energizer, een leuk ogenblik om tegelijk creatief en fysiek het reguliere programma te onderbreken. Mensen reageren heel verschillend op het aanbod, maar het veroorzaakt een zichtbaar proces van aarzelend tot licht sceptisch reageren naar actief meedoen tot volledige overgave. Door de combinatie van herkenbare muziek, de expressie van de dirigeerbewegingen, en bij sommigen de inzet van het hele lijf, vindt er een energie-explosie plaats en gaan mensen tot, en zelfs over, hun grenzen die zij kennen. Richard van Roessel begeleidt je rustig en professioneel om meer uit jezelf te halen. En dat is de winst!”  
Hans de Brouwer, Webtalent, Amersfoort