Il Maestro

Richard van Roessel

Ik zie mensen in beweging komen. Ik zie de passie, voel de beleving en merk de overgave. Mensen laten zich gaan, tonen emoties en ontdekken onvermoede krachten in zichzelf. Iedereen voelt zich dan een Maestro en geniet!

Tot 2010 was ik, Richard van Roessel, actief als financieel interim manager. Bij opdrachtgevers zoals Het Koninklijk Concertgebouw, Rijksmuseum, ABN.AMRO, Corus en Hogeschool van Utrecht heb ik veelzijdige ervaring in diverse branches en culturen. Altijd actief voor professionalisering van het werkniveau van de afdeling en de onderlinge samenwerking versterken door open communicatie. Mijn passie voor klassieke muziek had ik al vanaf m’n vroege jeugd, maar de stap om er iets mee te doen heb ik gezet na een opleiding tot trainer en mijn succes op het eerste Nederlandse kampioenschap Luchtdirigeren.

In de verschillende workshops van Maestroclass die ik geef, zie ik mensen in beweging komen. Ik zie de passie, voel de beleving en merk de overgave. Mensen laten zich gaan, tonen emoties en ontdekken onvermoede krachten in zichzelf. Iedereen voelt zich dan een Maestro en geniet van, zoals Andy Warhol het zo treffend omschreef, zijn 15 minuten eeuwige roem. Als ik als begeleider & inspirator mag meewerken aan zo’n beleving, dan schept dat enorm veel voldoening. Die passie, die bezieling en dat gevoel wil ik met behulp van Maestroclass realiseren. Mensen raken en mijzelf durven te laten raken. Het enige dat jij hoeft te doen, is meegaan op zo’n muzikale toer.  

Naast luchtdirigent ben ik nu al bijna 10 jaar actief als zelfstandig uitvaartbegeleider met Maestro-Uitvaarders. Een unieke combinatie van leven en dood!

Maestro….. “Let the Music play!”

Ben jij klaar om de maestro in jezelf, collega's of familie te ontdekken?

Al meer dan 5.000 gelukkige luchtdirigenten gingen jou voor en hebben zich door de muziek laten meevoeren in een onvergetelijke ervaring.

logo maestroclass.png

Luchtdirigeren is even helemaal los gaan en jezelf overgeven aan de impuls van de muziek. Even uit je hoofd, in je lijf en misschien wel door je dak. Jij bent de Maestro en het orkest hangt aan je lippen… voor jong tot erg oud. Viva de Maestro’s!!

Beweeg, geniet & lach

Heb je nog vragen?

Foto’s en films zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Mieke Meesen, Frank Kouwes (Wildeman festival), Peter Denkema, Masha Bakker, Celeste Goncalves en Peter de Krom.