Senioren

Luchtdirigeren maakt veel los bij senioren en laat iedereen op een leuke manier in beweging komen!

Het verband tussen voldoende beweging en gezondheid is wetenschappelijk overtuigend vastgesteld. Dat geldt voor jong, maar zeker ook voor oud! Maar luchtdirigeren biedt meer dan alleen het positieve effect op de vitaliteit. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de herkenning, de herinnering en de beleving van de muziek. Soms komen emoties en herinneringen los, waardoor mensen helemaal opgaan in het luchtdirigeren. Ze vergeten fysieke klachten en ondergaan een workshop Maestroclass als een belevenis. Voor senioren op allerlei vitaliteitsniveaus hebben wij een passend aanbod. Ook senioren met dementie reageren vaak verrassend positief op het interactieve luchtdirigeren.

Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk mensen van jong tot erg oud zich te laten raken en genieten met en van luchtdirigeren. Even helemaal in het moment zijn en opgaan in jezelf en in de muziek! Maar ook juist ruimte voor herinneringen die boven komen door de muziek!

De effecten van een Maestroclass-sessie laten zich niet eenvoudig meten. Maar kijk naar die emotie, de ontroering,  de lachende gezichten en de vreugde. Zoveel positieve energie!

De ervaringen van een aantal deelnemers aan onze workshops staan bij onze referenties. In de tijd van het coronavirus hebben wij ook veel optredens verzorgd in de buitenlucht, met de deelnemers op het balkon of in de tuin of gewoon in hun kamer achter het raam. Er is zoveel mogelijk. Ook met grotere groepen, familie en mantelzorgers in het restaurant is heel goed mogelijk. 

Aanmelden

Geïnteresseerd in een workshop van Maestroclass, neem dan rustig contact met ons op. Wilt je eerst lezen wat andere mensen zeiden over onze workshop, kijk dan bij referenties of bekijk de promotiebeelden.

meer dan alleen een positief effect op de vitaliteit. De beleving van de muziek kan emoties en herinneringen los maken waardoor mensen helemaal op gaan in het luchtdirigeren

Foto gallerij

video gallerij

Referenties

Phil Schoenmakers • Zorgcentrum Langedael, Vaals

Eugenie en Heidi • Zorgcentrum Piushof, Heerlen

Wil de Turk als bewoonster en Gre de Boer als activiteitenbegeleidster • St. Jacob Meerhoeve
Josien • WZH Prinsenhof, Leidschendam
Ankie van Houtert • Zorgcentrum De Wever, Tilburg

Ben jij klaar om de maestro's bij jouw senioren te ontdekken?

Al meer dan 5.000 gelukkige luchtdirigenten gingen jou voor en hebben zicht door de muziek laten meevoeren in een onvergetelijke ervaring.

logo maestroclass.png

Luchtdirigeren is even helemaal los gaan en jezelf overgeven aan de impuls van de muziek. Even uit je hoofd, in je lijf en misschien wel door je dak. Jij bent de Maestro en het orkest hangt aan je lippen… voor jong tot erg oud. Viva de Maestro’s!!

Beweeg, geniet & lach

Heb je nog vragen?

Foto’s en films zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Mieke Meesen, Frank Kouwes (Wildeman festival), Peter Denkema, Masha Bakker, Celeste Goncalves en Peter de Krom.