Senioren

Het verband tussen voldoende beweging en gezondheid is wetenschappelijk overtuigend vastgesteld. Dat geldt voor jong, maar zeker ook voor oud! Maar luchtdirigeren biedt meer dan alleen het positieve effect op de vitaliteit. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de herkenning, de herinnering en de beleving van de muziek. Soms komen emoties en herinneringen los, waardoor mensen helemaal opgaan in het luchtdirigeren. Ze vergeten fysieke klachten en ondergaan een workshop Maestroclass® als een belevenis. Dit inspireerde de Amerikaan David Dworkin tot het ontwikkelen van het internationaal bekroonde bewegingsprogramma Conductorcise®. Wij werken intensief op dit vlak samen met deze vitaliteitsgoeroe.

Maestroclass® wil de komende jaren stappen zetten op het vlak van vitaliteit en beweging. Met wetenschappers, zorgverleners en natuurlijk de luchtdirigenten zelf onderzoeken wij nieuwe wegen om (oudere) mensen meer te laten bewegen. Ons centrale uitgangspunt hierbij is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van luchtdirigeren. Even alles vergeten en opgaan in jezelf en in de muziek!

De effecten van een Maestroclass®-sessie laten zich niet eenvoudig meten. Maar kijk naar die emotie, die lachende gezichten en die vreugde. Zoveel positieve energie .........

De ervaringen van een aantal deelnemers aan onze workshops staan bij onze referenties. Wij komen natuurlijk graag langs om te praten over de vele mogelijkheden.

En zie hier een reactie van 2 zorgkanjers die als activiteitenbegeleiders net een workshop hebben bijgewoond in hun Sevagram Piushof in Heerlen.

 

Klik hier voor meer filmpjes >